IX. İstanbul Karbon Zirvesi | 6-7 Mayıs 2024 İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi
Bir Sayfa Seçin

Türkiye’nin atık yönetimindeki lider kuruluşu İZAYDAŞ, VI. İstanbul Karbon Zirvesi’nde farklı sektörlerin lider firmaları ile bir araya geldi. Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle 6. İstanbul Karbon Zirvesi’nin bu yıl önemli başlıklarından biri karbon ticareti ve iklim finansmanı oldu.

VI. İSTANBUL KARBON ZİRVESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra İZAYDAŞ ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun desteğiyle Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen 6. İstanbul Karbon Zirvesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

KARBON SALINIMINI AZALTMAK

Türkiye karbon piyasasından alacağı pay ve bu süreçte iklim değişimiyle mücadelede yol haritasının ne olması gerektiği 6. İstanbul Karbon Zirvesi’nde tartışıldı. Ayrıca Zirve kapsamında Yeşil Ekonomi: İklim Finansmanı ve Karbon Piyasası, Türkiye’nin İklim Değişimiyle Mücadelesi ile Karbon Yönetimi ve Endüstri oturumları gerçekleştirildi. Zirvede, “1.5 Derecelik Küresel Isınmaya Karbon Yönetimi İle Dur Demek İçin Yeşil Ekonomi Yolunda Bir Araya Geliyoruz” mesajı dikkat çekti.

Haberin Bağlantısı: