Sütaş, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlayan çevresel sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında yaptığı çalışmalarla Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından ‘Düşük Karbon Kahramanı’ seçildi.
Sütaş, SÜT-D Tarafından ‘Düşük Karbon Kahramanı’ Seçildi
Sütaş, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlayan çevresel sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında yaptığı çalışmalarla Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından ‘Düşük Karbon Kahramanı’ seçildi.
Süt ve süt ürünleri sektörünün lider markası Sütaş, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından, 4. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında, karbon emisyonunu azaltan projelere verilmek amacıyla düzenlenen ‘Düşük Karbon Ödülleri’nde, Türkiye’nin ‘Düşük Karbon Kahramanları’ndan biri oldu.
Çiftlikten Sofralara entegre iş modeli kapsamında, çiftliklerinin gübrelerinden ve fabrikalarının organik atıklarından yenilenebilir enerji üreten Sütaş, 2016 yılında elektrik ihtiyacının yüzde 65’ini karşılamayı başardı. Böylece, 3 milyon ağacın temizlediği kadar sera gazı salımını engellemiş oldu. Karbon emisyonunu azaltan 42 projenin aday olduğu yarışmada, Sütaş, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlayan bu çalışmalarıyla ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülüne layık görüldü. Düzenlenen törende ödülü, Sütaş Grup adına, Enerji Faaliyetleri A.Ş. Genel Müdürü İlker İhsan Çabukol, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can’dan aldı.
Sütaş, iddialı sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında, 2020 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 100’ünü çiftliklerinin gübrelerinden ve fabrikalarının organik atıklarından üreterek, 10 milyon ağacın bir yılda temizleyebileceği kadar sera gazı salımını engelleyecek.
SÜTAŞ:Süt ve süt ürünleri sektörünün lider markası Sütaş, Karacabey, Aksaray ve Tire’deki Entegre Tesisleri’nde günde 3 bin 700 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Çiftlikten Sofralara entegre iş modeli ile faaliyet gösteren Sütaş, yatırım yaptığı her bölgede süt ve süt ürünleri üretiminin yanı sıra; bitkisel üretim yapmakta, yem fabrikaları, süt sığırı çiftlikleri, damızlık yetiştirme merkezleri, uygulamalı eğitim merkezleri, enerji ve geri kazanım tesisleri kurmaktadır. 4 bin 700 çalışanına doğrudan, başta 27 bin 500 süt üreticisi aile, 1.550 dağıtıcı ve 700 iş ortağı olmak üzere on binlerce kişiye dolaylı istihdam sağlayan Sütaş, her gün 77 çeşit ürünü, 1.550 araçlık bir filoyla Türkiye’nin dört bir yanındaki 140 bin satış noktasına dağıtmaktadır. Sütaş, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı ‘En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ arasında 49. sırada yer almaktadır.